Va prezentam rezultatele Concursului de fotografii cu tematica nediscriminării, care a invitat pasionații de fotografie să creeze un mesaj vizual dedicat prevenirii și combaterii discriminării în baza criteriilor de: dizabilitate, gen, limbă, etnie, apartenență politică, opinie, maternitate, vârstă, origine socială etc., și să promoveze ideea creării unei societăți bazate pe principiile egalității, nediscriminării, diversității, toleranței, incluziunii și lipsei de prejudecăți.
Premianții concursului vor primi câte un voucher pentru cărți în valoare de 400 lei.
Ce trei premianți ai concursului sunt :
Veronica Pelivan (Chișinău)
”Acces egal la educație pentru copii de etnie romă”
Rosca, Asociația Obștească ”AZI”(Cahul)
”Dorința”, dedicată susţinerii procesului de integrare socială a copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi prin schimbarea mentalităţii de respingere manifestată de societate.
Victor Ciutac (s.Magdacesti, Criuleni)
„Toleranta”, descrierea: Toleranta fata de semenii noștri.
Organizatorii concursului aduc sincere mulțumiri tuturor participanților la Concursul anunțat.
Concursul de fotografii cu tematica nediscriminării a fost realizat în cadrul campaniei de informare online ”Fii tu însuți, ai dreptul!”, lansată în octombrie 2016. Campania este orientată spre promovarea drepturilor de bază ale omului într-un presupus act de discriminare. În cadrul acesteia a fost creat un spot social ”Ce este discriminarea?”, adresat tuturor cetățenilor, astfel încât fiecare om informat să-și poată revendica dreptul la egalitate și nediscriminare.
Acțiunile de informare de mai sus, sunt organizate în cadrul Proiectului ”Consolidarea capacității sistemului național din Republica Moldova în vederea combaterii fenomenului de discriminare prin intermediul participării societății civile” și este implementat de către Institutul de Politici Publice și în parteneriat cu Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității din Moldova (CPPEDAE), Consiliului National pentru Combaterea Discriminării (CNCD) din România și Institutul pentru Politici Publice din România.
Proiectul este susținut financiar de către Uniunea Europeană prin Instrumentul European pentru Democrație și Drepturile Omului și cofinanțat de către Programul Egalitate și Participare Civică a Fundației Soros-Moldova.