În ultima zi a lui septembrie, în orășelul Ialoveni, s-a dat startul Campaniei de informare ”CARAVANA NEDISCRIMINĂRII”. Începând cu ora 10:00, imediat după instalarea cortului EGALITĂȚII, oamenii nu au ezitat să demonstreze interesul de a  afla ce este discriminare, cum se constată aceasta și  unde se pot adresa atunci când presupun a fi victime ale discriminării. Experții în domeniu au încercat să exemplifice la fața locului  cazurile de discriminare directă, indirectă, precum și celelalte forme ale acesteia și să le ofere oamenilor soluții legale pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă.

 În a doua jumătate a zilei, circa 150 de reprezentanți locali din cadrul poliției, asistenței sociale, administrației publice locale și educației ș.a. au participat la  sesiunea de informare în domeniul nediscriminării, au urmărit un film documentar care reflecta cazuri concrete de discriminare atât în câmpul muncii, cât și în acces la bunuri și servicii, apoi au dezbătut subiectul discriminării prin prisma obligațiilor ce le revin la nivel local. 

Organizatorii evenimentului vin să mulțumească locuitorilor orașului Ialoveni pentru  deschiderea și receptivitatea  de care au dat dovadă. În aceeași ordine de idei, aducem mulțumiri Consiliului Raional,  Primăriei Ialoveni, echipei de voluntari din cadrul Universității de Stat din Moldova, Facultatea sociologie și asistență socială și Asociaţiei Obștești „Eco-Răzeni” pentru suportul acordat în organizarea evenimentului.

Campania de informare ,,CARAVANA NEDISCRIMINĂRII” este organizată în perioada 30 septembrie – 14 octombrie 2016,  în trei orașe ale țării :  Ialoveni, Leova și Soroca și este orientată spre creșterea gradului de abilitare juridică a populației, pentru a-și revendica dreptul la egalitate și nediscriminare, în temeiul Legii nr. 121 din 25 mai 2012 cu privire la asigurarea egalității.

Următoarea sesiune de informare va avea loc la Leova pe 8 octombrie curent. Campania este organizată în cadrul proiectului ”Consolidarea capacității sistemului național din Republica Moldova în vederea combaterii fenomenului de discriminare prin intermediul participării societății civile”. Proiectul este implementat de către Institutul de Politici Publice și Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității din Moldova în parteneriat cu Consiliului National pentru Combaterea Discriminării (CNCD) din România și Institutul pentru Politici Publice din România.

Proiectul este susținut financiar de către Uniunea Europeană prin Instrumentul European pentru Democrație și Drepturile Omului și cofinanțat de către Programul Egalitate și Participare Civică al Fundația Soros-Moldova.

CARAVANA Ialoveni (19)