Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității și Institutul de Politici Publice lansează  marti,  4 octombrie 2016, un nou spot social adresat tuturor persoanelor aflate pe teritoriul Republicii Moldova, astfel încât fiecare om informat  să-și poată revendica dreptul la egalitate și nediscriminare. Sloganul promovat de spot ”Fii tu însuți. Ai dreptul”.

Spotul a fost realizat de către echipa de creație al studioului  MILK FILMS în stilul whiteboard. ”Pentru acest spot au fost utilizate peste 900 de cadre,  23 ore de filmări, 19 markere,  4 săptămâni de producție,  multă-multă cafea și o tonă de răbdare”, a susținut regizorul spotului, Victor Iarovoi.

În spațiul virtual vor fi  plasate două variante ale whiteboard-ului de 1min 40 sec. și varianta scurtă a acestuia de 45 sec.

”Conform conceptului, spotul va fi utilizat inclusiv și în cadrul Programelor de  trainiguri și ale cursurilor de informare realizate, în continuu, de către Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității din Moldova, în colaborare cu mai multe organizații non-guvernamentale din țară ”, a menționat Președintele Consiliului Ian Feldman.

Spotul social este realizat în cadrul campaniei  de informare on-line ”Fii tu însuți”, orientată spre promovarea drepturilor de bază ale omului într-un presupus act de discriminare al proiectului ”Consolidarea capacității sistemului național din Republica Moldova în vederea combaterii fenomenului de discriminare prin intermediul participării societății civile”. Proiectul este implementat de către Institutul de Politici Publice împreună cu partenerii săi: Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității din Moldova, Consiliului National pentru Combaterea Discriminării (CNCD) din România și Institutul pentru Politici Publice din România.

Proiectul este susținut financiar de către Uniunea Europeană prin Instrumentul European pentru Democrație și Drepturile Omului și cofinanțat de Programul Egalitate și Participare Civică al Fundației Soros-Moldova.

versiune RO
https://youtu.be/09zX5ltFmUY
versiune RU
https://youtu.be/2Ud10qJm9SU
versiune RO scurt
https://youtu.be/hgHiVY2hBlU
versiune RU scurt
https://youtu.be/8DW-6VLoWUM

Buletinul informativ nr.8

buletin 8

ptrscr