Campania de informare CARAVANA NEDISCRIMINĂRII începe astăzi, 30 septembrie 2016, în orașul Ialoveni. Campania este orientata spre cresterea gradului de abilitare juridica a populatiei pentru a-si revendica dreptul la eqalitate si nediscriminare, in temeiul Legii nr. 121 din 25 mai 2012 cu privire la asigurarea egalitatii.

În piața Unirii al orașului Ialoveni va fi instalat cortul EGALITĂȚII. Echipa formată din  Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, IPP Chișinău, Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” și alte ONG-uri locale, vor informa localnicii despre fenomenul discriminării și vor distribui materiale promoționale la tematica nediscriminării (broșuri, fluturași, calendare, USB-uri cu conținut și tricouri personalizate).

Totodată, în Casa raională de cultură va fi organizată o sesiune de informare în domeniul nediscriminării pentru reprezentanții locali din cadrul poliției, asistenței sociale și autorităților publice locale, managerilor școlari ș.a. Participanții vor viziona documentarul realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent despre fenomenul discriminării in Republica Moldova.

Campania de informare CARAVANA NEDISCRIMINĂRII este organizată în perioada de 30 septembrie – 14 octombrie 2016,  în trei orașe ale țării –  Ialoveni, Leova și Soroca.

Campania este organizată în cadrul proiectului ”Consolidarea capacității sistemului național din Republica Moldova în vederea combaterii fenomenului de discriminare prin intermediul participării societății civile”. Proiectul este susținut financiar de către Uniunea Europeană prin Instrumentul European pentru Democrație și Drepturile Omului și cofinanțat de către Programul Egalitate și Participare Civică al Fundația Soros-Moldova

ialoveni